Ugrás a tartalomra

Chip-technológia alkalmazása a humán in vitro fertilizáció eredményességének javításában

Projekt azonosító
GINOP-2.3.2-15-2016-00021
Kedvezményezett
Pécsi Tudományegyetem
Támogatás mértéke
100%
Projekt címe

Chip-technológia alkalmazása a humán in vitro fertilizáció eredményességének javításában

Projektmenedzser neve, elérhetősége
Bencsik-Péter Ildikó, bencsik-peter.ildiko@pte.hu
Szakmai vezető neve, elérhetősége
Dr. Kovács L. Gábor, kovacs.l.gabor@pte.hu
Szerződött támogatás összege
1 975 947 500 Ft
Projekt kezdési dátum
Projekt zárási dátum
Szöveges ismertető

A természetes humán reprodukció egyre kevésbé hatékony folyamat, így a meddő párok száma világszerte magas, ami a modern társadalmak elöregedését vonzza maga után. Az asszisztált reproduktív technológiák (ART) világszerte több mint 5 millió gyermek megszületését tették lehetővé, azonban a technika korlátain nem sikerült tökéletesen felülkerekedni. A feladat jelentőségét mutatja, hogy ma a beültetett embriók 30%-a eredményez csak terhességet.

A projekt elvárt kimenetele, hogy vizsgálataink gyakorlatban is használható, gazdasági vonzatokkal is rendelkező eredményeket szolgáltassanak: koncepciónkban az alkalmazott kutatást célozzuk. Elvárásunk, hogy sikeresen hangoljuk össze az egyetemi kutatás, a klinikai gyakorlat, illetve a vállalati szféra piaci igényeinek területeit. Szakmai, kutatási szempontból a végleges elvárásunk pedig az, hogy az eddig mesterséges meg-termékenyítéssel elért 30%-os eredményességet 50% fölé emeljük. Mindezt egy olyan laboratóriumi megközelítéssel, amelynek egyszerűsége, költséghatékonysága lehetővé teszi a szülészeti rutinba történő beillesztését.

A GINOP-2.3.2-15-2016-00021 sz. „Chip-technológia alkalmazása a humán in vitro fertilizáció eredményességének javításában” című projekt megvalósítása a TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0053 sz. és a TÁMOP 4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0004 sz. projektekben elért eredmények alapján valósul meg Prof. Dr. Kovács L. Gábor szakmai vezetésével.

Főosztály
hazai
Projekt forrás