Ugrás a tartalomra

A PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium infrastrukturális fejlesztése

Projekt azonosító
EFOP-4.2.3-22-2022-00008
Kedvezményezett
Pécsi Tudományegyetem
Támogatás mértéke
100 %
Projekt címe

A PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium infrastrukturális fejlesztése

Projektmenedzser neve, elérhetősége
Csuport Marianna, csuport.marianna@pte.hu
Szakmai vezető neve, elérhetősége
Turi Katalin, turi.katalin@pte.hu
Szerződött támogatás összege
800 000 000 Ft
Projekt kezdési dátum
Projekt zárási dátum
Szöveges ismertető

A Pécsi Tudományegyetem a jogelődök hagyományaihoz híven elkötelezett a minőségi pedagógusképzés és pedagógusutánpótlás biztosítása mellett; széles pedagógusképzési portfólióval rendelkezik, mely a graduális képzésben az alsófokú pedagógusképzés alapszakjai, valamint a közismereti, szakmai és művészeti tanárképzés mellett a gyógypedagógiai képzést is magában foglalja. Ehhez a gyakorló iskolai szinten is a megfelelő színvonalú, 21. századi technikai, tárgyi igényeknek megfelelő munka biztosításához nélkülözhetetlen eszközöket és feltételeket szükséges teremteni.

Az EFOP-4.2.3-22-2022-00008 számú „A PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium infrastrukturális fejlesztése” című pályázat keretében a Pécsi Tudományegyetem pedagógusképzésben elengedhetetlen, pécsi székhelyű PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda három különálló feladatellátási hellyel rendelkező tagintézményeit kívánjuk fejleszteni.

A tagintézmények:

  • PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. Számú Általános Iskola
  • PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma
  • PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Általános Iskola A

projektmegvalósítás során hangsúlyosan merül fel a nevelési-oktatási termek, azok elérését szolgáló folyosók és egyéb közös helyiségek felújítása, valamint a megfelelő oktatás színvonalához nélkülözhetetlen bútorok, eszközök beszerzése is. Ezen felül súlyozott szerepet kapnak a sport és futópályák, játszóterek felújítása is. A pályázattal lehetőség nyílik a Nyugati színvonalú oktatásra, a testnevelés, sportolás minőségi fejlesztésével a gyermekek testi és lelki szellemiségének fejlődésére. A beruházás tervezett befejezése 2023.09.30. További célok között szerepel az Iskola versenyképességének javítása, a pedagógusok régióban tartása. A bővítéssel új munkahelyek létrehozása, fenntartható gazdálkodás keretein belül.

Főosztály
hazai
Projekt forrás
Kapcsolódó dokumentumok